Hırsızların Korkulu Rüyası: Hırsız Alarm Sistemleri

Hırsızların Korkulu Rüyası: Hırsız Alarm Sistemleri

Hırsızlık herkesin başına gelebilecek bir tehlikedir. İster evde ister dışarıda olsun hırsızlık tehlikesi eğer yanınızda değerli bir eşya taşıyorsanız mutlaka söz konusu olmaktadır. Son zamanlarda suç oranlarının artması sebebi ile artık sadece değerli eşyalar için değil ufak tefek şeyler için bile niyeti kötü kişiler hırsızlık suçunu işleyebilmektedir. Bu suçun cezası ise ancak hırsızlığı yapan kişinin yakalanması ve adalete teslim edilmesi ile olur. Hırsızlıktan korunmak için alınacak önlemlerin de bu durum başımıza geldiğinde bizi hem maddi zarardan koruması hem de bu suçu işleyen kişinin yakalanabilmesine yönelik olması şarttır. Bu amaç ile geliştirilen önlemlerden birisi hırsız alarm sistemleridir. Bu alarm sistemleri tıpkı yangın sensörleri gibi duyusal algılamaya bağlı olarak çalışmaktadır. İşte sizi tüm tehlikelerden koruyacak bu sesli alarm sisteminin kullanılması ve bilmeniz gereken her şey yazımızda yer almaktadır.

Hırsız Alarm Sistemi Kullanımı

Hırsız alarmları eve giren tüm cam ve kapıların normal yol dışında yani zorla açılması durumunda devreye giren sistemlerdir. Bu sistemler zorlama bir durum olduğunda tıpkı bir yangın alarmı gibi siren çalarak evdeki ve işyerindeki kişileri uyarmaktadır. Siren anında devreye girdiği için çoğu zaman hırsızlık yapan kişi daha eve ya da işyerine girmeden oradan uzaklaşmak zorunda kalır. Eğer ev ya da işyeri yakınında ayrı bir güvenlik noktası ya da devriye gezen bir güvenlik elemanı varsa bu kişinin suçüstü yakalanması da mümkün olmaktadır.

Hırsız Alarm Sisteminin Kontrol Edilmesi

Hırsız alarm sistemleri siren sesi çalmaya başladıktan sonra sistem manuel olarak susturulana kadar çalmaya devam eder. Bu durum ancak sistemin kullanıcı olan kişilerin oluşturdukları şifrelerin alarm kontrol paneline girilmesi ile son bulur. Bazı durumlarda anormal girişler sizin tarafınızdan da olabilir. Örnek olarak ev ya da iş yeri anahtarını yanınıza almadığınızı fark ettiğiniz bir gün çilingir yardımı ile kapıyı açtırabilirsiniz. Bu durumda alarm sistemi kapı anahtarsız ve anormal şekilde açıldığı için hırsız girişi işareti algılayıp siren çalmaya başlayacaktır. Bu durumda şifre hemen kullanıcı panelinden alarm sistemine girilmeli ve sistemin susturulması sağlanmalıdır.
 
 

MAKROTEK E-BÜLTEN
Makrotek e-bültene abone olarak kampanyalar ve haberler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.